In Crowdfunding Romania

Definiția de Crowdfunding

De unde credeți că statul Român are Bani? De la populație. Asta este exemplu cea mai simplă de Crowdfundingul.

Pe scurt : Este un fond de investiție public.

Adică : Crowdfundingul este o metoda prin care se pot finanța proiecte Private sau de Stat, implicand în masă persoane fizice dintr-o populație.

Ideea de bază este să apelezi la cât mai multe persoane care pot avea un potențial fizic, intelectual și financiar pentru a dezvolta un produs de orice natură.

Pentru a participa la o campanie de crowdfunding, ne trebuie un proiect. Poate fi pentru un interes individual sau pentru un interes de masă (comun). Astea sunt criteriile de bază.

Câștig: Pot fi multiple și variate, depinde de proiecte.

Historic

De când se știe omul pe pământ, a tot încercat să se structureze, să se organizeze în societăți mai dezvolte sau nu. Dintotdeauna umanitatea sa unit pentru a dezvolta diferite centre de interes pentru a îmbunătăți condiția lor de existență. Pentru a realiza acest lucru trebuia și trebuie ca toată lumea sa participe într-un fel sau altul cu ce poate. Fiecare individ putea să vină cu o idee sau punea mana la muncă, sau contribuia cu bani, sau participa cu alte resurse care putea fi utilizat în interesul comun. Asa sa creat și fondurile de investiție sau băncile de stat și cele private. Știți de jocul ROATA? Este Tot un fel de Crowdfunding.

Anunțul public de investiție

Pentru a realiza orice gen de proiect, se face apel la persoanele din comunitatea care faci parte sau cele vecine pentru a primi susținerea necesară care să îți permită să realizezi proiectul în chestiune. Crowdfunding nu este legat nu mai de bani. Prima importanță a crowdfunding-ului este cea de a participa la o activitate de dezvoltare de masă cu participarea celor l-alte persoane și bineînțeles toată lumea care participă trebuie să câștige ceva. Putea sa fie bani sau satisfacția de a realiza ceva util pentru un interes general sau personal. Cum ar fi sa faci o stradă, un dispensar, o piață, etc. Pentru populația din zona respectivă.

Exemplu:

În vremurile antice, când se practica trocul. Care era resursele cele mai prețioase? Mâna de lucru și cunoașterea pentru a gestiona aceste mâini care trebuiau sa producă. Și în zilele noastre se procedează tot la fel. Asta este Prima forma de investiție în masă, se practica pe vremuri și este de actualitate și astăzi. ( China în ziua de astăzi, este cea mai mare producătoare de orice gen de produs finisat datorită mâinii de lucru calificată și ieftină de la industrie grea la cea mică.) Mai multe mâini produc, mai mult decât una singură.

Ca să ne lămurim foarte bine. Noi începem să producem de foarte tineri. Începem să producem pentru familie, pentru satul de care aparținem etc.
Pe vremuri toate aceste nume instituționale se numeau : șef de familie, șefi de trib, șefi de stat = rege etc… Vedeți, tot lucrăm pentru un grup.
A Lucra sau a investi nu este problema și mai degrabă, răsplata incorectă a serviciilor prestate este problema. Asta este un alt subiect.

O forma de crowdfunding antic

Știți cum se vâna pe vremuri? În grupuri mari de oameni. Pentru a vâna lupi, urși, iepuri, porc mistreț, cum se proceda? Când nu aveau acești oameni armele gen pușcă.

Cum procedau?

Să făcea apel (Anunț public) la persoanele care știau și puteau să meargă la vânat. Adunau tot ce se putea ca arme care să poată să imobilizeze animalele care vânau și cu o bună strategie de mișcare se duceau la vânat. Acest mod de a proceda era valabil și pentru agricultură. Tot la fel se proceda pentru a construi case etc…

Această strategie de a proceda în grup, le permitea să meargă la vânat în siguranță. Se punea la dispoziție grupului resursele umane și materiale cele mai performante și necesare în comun pentru a evita accidente inutile și porneau la drum. Să nu credeți că era o mică joacă pe calculator. Își punea viața în pericol. Dar, dacă nu mergeai la vănat, ce te făceai fără papică? Ce să înțelegem? O societate Capitalistă funcționează cu grupuri de oameni și cea Comunistă tot cu grupuri de oameni care prestează diferite servicii în diferite domenii de activități. Acest lucru ne demonstrează că suntem util. Zic acest lucru pentru cei care cred că roboți ne pot înlocui.

Dacă firmele mari speculează pe eforturile noastre și ne discreditează. Cred că este binevenit și este de actualitate Crowdfunding-ul.

Am încercat să vă demonstrez ca Crowdfundingul a fost mereu și va exista mereu dacă ne susținem între noi. Pentru a dezvolta diferite proiecte de masă sau individuale ne trebuie investitori.

Utilitate acestui sistem de investiție

Crowdfunding-ul este o modalitate de a scăpa de toate fondurile de investiție care nu dau roade și deturnează bani de la cei care vor să investească în diferite domenii de activitate de dezvoltare economic pentru a face bani și a susține cei care vor să dezvolte cu adevărat fără să deturneze bani pentru a se îmbogăți pe spatele celor alți fără să împartă câștigurile să o zicem clar și susținut.

Nu știu cum sa va comunic interesul acestei mod de a proceda ca forma de investiție. Să știți că sistemul bancar este un crowdfunding la bază.

Exemplu de Crowdfunding

Jocul de roată este un sistem de crowdfunding la bază. Doar seriozitatea face ca sistemul să funcționeze.

Dacă firmele mari speculează pe eforturile noastre și ne discreditează, cred că este bine venit și este de în actualitate Crowdfunding-ul.

 

Am încercat să vă demonstrez ca Crowdfundingul a fost mereu și va exista mereu dacă ne susținem intre noi pentru a dezvolta diferite proiecte de masă sau individuale.

Suces pentru cei care ințeleg expunerea mea.

Kaba Eric saint-clair

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.