Lista cu Cereale

Cerealele sunt plante din familia gramineelor cultivate în principal pentru semințele lor. De altfel, înțelesul general al termenului cereale este cel de semințe de cereale.

Cele mai cunoscute și frecvent folosite cereale pentru hrana oamenilor sunt: grâul, secara, triticale, porumbul, orzul, orezul, ovăzul, meiul, sorgul; Hrișca este considerată de mulți, din punct de vedere practic, o cereală. În realitate însă aceasta nu este altceva decât un un aliment care face parte din categoria pseudo cerealelor (ca și amarantul sau quinoa).

Utilitatea cerealelor

Utilitatea cerealelor
Cerealele sunt deosebit de importante pentru aportul lor de energie sub formă de carbohidrați, sunt totodată o sursă majoră de vitamine și fibre alimentare

Beneficii și limite în consumul uman de cereale

Beneficii și limite în consumul uman de cereale 
Principalele beneficii ale consumului de cereale se regăsesc în:
-asigurarea unei surse de energie convenabilă chiar pentru organisme aflate în dificulate;
-componentele nutritive sunt echilibrate la majoritatea speciilor de cereale.

 Pentru mai multe informații google e prietenul tău

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.