In Motivatie personala

Merită să investim în România?

De ce nu ai investi în România? Pentru că sunt câteva persoane care îngreunează legislația economică?

Ce întrebare de prosta gândire. Unde trăiești, tu care critici în continua acest teritoriu care este România. Cum poți zice dacă merită să investești în România sau nu. Ce ți se pare așa de imposibil în România. Zi mai degrada ca multe persoane care au impresia că știu sa creeze întreprinderi, firme sau mici situații commercial și nu vor sa facă aceste acțiuni de investiție pentru ca legile nu sunt favorabile. Credeți-mă că mulți tineri termina studii superioare și nu știu nimic despre realitatea economică și modul în care funcționează acest sistem de producție, vânzare, cumpărare. Credeți că o persoană care termina studiile economice știe cum funcționează sistemul? Și care sunt regulile, practicile, comercială din România? Aveți grijă că aceste reguli se schimbă în funcție de zonele teritoriale din România. Birocrația nu este la fel peste tot și autorizațiile nu se acordă peste tot cu aceleași criterii.

Ca să înființezi o societate comercială, îți trebuie un capital financiar și mulți studenți nu au așa ceva. Înveți ani de zile ca să nu poți să îți înființezi o mică societate comercială este teribil de înșelător acest sistem în care ne încredem. Care sunt băncile care ar finanța un proaspăt absolvent de studii profesionale din orice domenii care vreți? Nu cred că sunt. Atunci când un tânăr Român cu studii superioare o să poate să fie finanțat pentru a înființa propria societate comercială o să fie interesant să vedem mediul commercial. Deci în veți mult la școală ca să fii angajat ca muncitor pentru alți care au bani. Este corect sau nu? Acum se poate înțelege una din regretele celor care au trăit vremurile comunism. Terminai studiile cu note bune aveai un job interesant. Acum nu prea mai sunt firme ca să angajeze măcar 50% din absolvenți. Fiecare trebuie să se descurce când își termină studiile. Complicat nu este așa? Cine zice că nu este așa minte!

Credeți ca nu se poate face bine în România?

Cine are bani poate face bani. Cine nu are poate face bani. Este doar o chestiune de timp și de convingere. Se poate face firme fără bani, dar foarte greu. Ce încerc să fac eu acum, ce este? O firmă mare, fără Bani. Dacă firma este funcțională va produce Bani.

Vă dau un alt exemplu concret, care necesitat foarte puțini bani: Uber, Uber Heat, Clever, Clever Go. food panda. Glovo, Platformele de Crowdfunding, Ong-uri etc.

Cate persoane o duc bine în România? Mi se pare ca sunt multe persoane care fac bani mulți în România. Ați fost în afară ca să vedeți dacă este bine sau nu să lucrezi acolo? Multe persoane zice că este bine în afară pe plan profesional și social. Dar credeți că este imposibil în România? Știm bine că nu este imposibil pentru că sunt mulți care se descurcă destul de bine. Cei care vor mai multe facilități se duc în afara țării. Cei care vor să rămână fac bani. Toată chestia este să lucrezi în echipă pentru a-și facilita realizarea obiectivelor. Dacă, Ai mâna de lucru ai făcut o parte din treabă. Restul, este să începi să vinzi. Dacă știi să vinzi, treptat începi să încasezi bani și uită așa devine firma funcțională.

Când nu ai bani lucrezi și pe puțini bani

Ești student. Care sunt obligațiile tale? Să înveți. O mare parte din studenți nu lucrează. Cei care fac benevolaturi sau să fii stagiari în diferite firme sau asociații este profitabil și bine capeți experiență. Mă pot inspira de acest sisteme, dar nu este scopul meu. Sunt tot feluri de chestii de genul acesta care nu mă interesează. Am un plan și trebuie să-l realizez. Tinerii care vor să facă ca mine sunt destui. Trebuie doar să îi găsesc și o să facem treabă împreună.

Spor la treabă!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.