Culturism

Culturismul (în engleză body building „construirea corpului“) este un sport dedicat dezvoltării masei musculară pentru a sculpta corpul.
Printr-o combinație de antrenamente cu greutăți, mărirea numărului de calorii consumate și odihnă putem obține rezultate foarte interesante a măririi masei musculare.

Culturiștii profesioniști participă la concursuri de culturism unde își prezintă fizicul în fața unei comisii de arbitri, care acordă note bazate pe mai multe criterii (masă musculară, înălțime, definire, separare, simetrie, proporționalitate etc.). Câștigă medalii, premii și sponsorizări și faimă.

banier-grup-antrenament

Te poți antrena în grup

Grup antrenament interes

Grup antrenament te ajuta ca sa nu te chinui singur sa faci performantă. De ce sa nu fii ajuta de alţi membri grup ca sa performezi? Nu fi complicat si încearcă varianta noastră de a practica sport casa obţii toate beneficiile sale. Spiritul de echipa te va ajuta 100%.

persoanele-kg-plus

Program – Exclusiv pentru persoanele kg plus

Programele care va propun sunt concepute ca sa fie accesibile financiar si bine elaborat pentru a iţi permite sa te menţii in condiţie fizica optima.

De ce ai probleme cu kilogramele in plus de masă grasă?
Răspuns: Pentru că nu le pierzi.

Instructor

Culturism

Sali de culturism

încare poți să te antrenezi

Evenimente

Cultura – culturism

Proiecte

 Exerciţii

exercicii-corp

Nutriție

alimentatie_culturism_1

Suplimente

suplimente

Generalităţi

Culturism – Bodybuilding – Scurt istoric

eugen_sandow_life_of_the_author_as_told_in_photographs_wellcome_l0033354

 Începuturile culturismului au avut loc între anii 1880 şi 1930

Culturismul nu a existat până spre sfârşitul secolului al XIX-lea, când a început să fie popularizat de Eugen Sandow, cunoscut ca „părintele culturismului”. Sandow este creditat ca pionier al acestui sport datorită faptului că şi-a etalat fizicul în diverse „demonstraţii de forţă”. El a devenit atât de popular prin aceste demonstraţii, încât a reuşit să-şi înceapă mai multe afaceri şi a fost între primii întreprinzători care au vândut produse cu numele propriu (gantere, extensoare etc.)

frcf

În România, în perioada 1965-1969 , s-au pus bazele culturismului din punct de vedere teoretic și practic, organizatoric și competițional, anul 1966 marcând începutul unei noi etape în viața culturismului, când se organizează sub egida Federației Române de Haltere, primul campionat național la Craiova pentru juniori și la Cluj-Napoca pentru seniori, atunci pe categorii de înălțime. La 24 martie 1970, Biroul Consiliului Național pentru Educație Fizică și Sport a hotărât ca Federația Română de Haltere să-și schimbe denumirea în Federația Română de Haltere și Culturism (F.R.H.C.), pe care a menținut-o până în 1989. Anul 1990 marchează trecerea la cea de a doua etapă în care visul culturiștilor din România se realizează: crearea la 11 ianuarie a Federației Române de Culturism. Primul președinte al Federației Române de Culturism a fost ales în persoana inginerului Eugen Baldovinescu, iar profesorul Dănuț Enuță a fost ales în funcția de secretar general. Amândoi sunt membri fondatori ai federației.

Federatia Romana de Culturism si Fitness

sans-titre-1

 Culturismul pro Masculin Si cel Feminin

Culturişti profesionişti expune rodul muncii lor la concursuri, în care Ei trebuie să treacă în
fața unui juriu care evaluează dezvoltarea musculara si atribuie puncte. Sport practicat doar de bărbați inițial, femeile au început să ia parte la diferite concursuri în anii 1980.

  1. Nu trebuie confundatmasa musculara bine dezvoltata cu culturismul amator sau profesionist, metoda de antrenament sunt aproape la fel ca la culturişti, dar poţi avea forma unui culturist fara sa fii culturist. Culturistul participa la competiţii legale, dine încadrate cu regulile sale stricte.
  2. Culturistul amator practica acest sport de plăcere pentru sănătate si pentru beneficiile care se obţine. adică aspectul corpului deosebit. Pentru estetica corpul. Un corp bine sculptat e mai frumos.
    Nu trebuie să confundăm culturismul cu concursuri oameni cu forţa, cu ridicare de haltere si „Powerlifting”, în aceste cazuri puterea pură si tehnica este evaluat, precum și haltere în care se acorda o mare atenție la rezistență fizică si la tehnica. Deși sunt asemănări dintre aceste discipline care se lucrează cu grautati, culturism implică diferențe majore în obiective (doar estetice), dieta si de antrenament pentru un rezultat a muşchilor cat mai extraordinar de estetic in funcţie de greutatea culturistului.
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.