Terapie prin dans

Poate fi folosit dansul ca terapie?
Întrebarea se pune în felul următor: ce nu poate fi făcut prin dans?

Terapie:

Terapia este totalitatea metodelor și procedeelor folosite la tratamentul unei boli; îngrijire medicală, tratament, medicație. Pentru a beneficia de o terapie trebuie să ai o afecțiune fizică sau mentală. Se poate considera că ai o problemă de sănătate. Stresul poate fi tratat prin dans? Da! Dansul este un eveniment care descentrează complet creierul. Dansul obligă creierul să fie în totalitate atent la ce face copul.

Exemplu:

Exemplu:

Când alergi te concentrezi la început pe acțiunea de alergare, creierul înregistrând acțiunea în subconștient cu informația respectivă. Creierul poate să mai facă și alte activități în același timp. Alergatul nu se folosește în totalitate de atenția creierului, acesta putând să facă și alte activități (poate visa, gândi tot feluri de chestii). Creierul se adaptează rapid la anumite activități fizice și își permite să evadeze rapid la gândurile care-l preocupă mai mult. Dacă ai o problemă care te preocupă atunci gândurile tale se vor orienta imediat către aceasta. Dansul folosește prea multe mișcări și nu permite creierului să revină prea repede la gândurile sale obișnuite sau să fugă cum vrea el.

Când dansezi obligi creierul să inventeze mișcări. Dacă ai și o oglindă atunci când dansezi înseamnă că intervin și ochii care folosesc 80% din capacitatea creierului; mișcările pe care le faci, nefiind un reflex pentru creier, îl obligă pe acesta să folosească întreaga sa capacitate pentru a urmări și a produce mișcările de dans pe care vrei să realizezi. Un alt avantaj al dansului este muzica – impui creierului să asculte. Mai folosești niște procente din capacitatea creierului. Urechile, ascultând muzica, la rândul lor, impun un ritm creierului care trebuie să coordoneze mișcările corpului pe ritmul muzical. Toți oamenii care meditează cred că pot evada de la un subiect care-l preocupă așa de ușor cum poate face dansul? Nu prea cred.

Vedeți cât de mult poate deconecta dansul!

Problema se pune în Europa

Problema se pune în Europa

Europenii au pierdut noțiunea dansului din interes financiar și religios.
Înveți să dansezi de mic copil; atunci când auzi un ritm muzical automat te pui în mișcare. Când oamenii făceau treburi în colectivitate se cânta și în acest mod se impunea o cadență în mișcările lor. Recoltele se făceau în colectivitate, se adunau mai mulţi cultivatori pe o plantație și începea recoltarea. Treburile mergeau mai repede cu ajutorul cântecelor – ei se sincronizau și în felul acesta se mișcau mai repede. Intri în transă, se mai zice. Aceștia beau băuturi din plante energizante și treaba mergea ca pe roate. Și la sfârșitul recoltelor se dădea o mare petrecere în care se cânta și se dansa pentru a-i mulțumi mamei natură pentru ce le-a oferit drept recoltă și să-i ceară ca anul următor să fie și mai generoasă cu ei. Aceste popoare dădeau de mâncat la toate celelalte națiuni. Toate animalele exotice, fructele, legumele, cafeaua, cacaua, plantele medicinale și multe altele provin din țările cu practici așa-zise păgâne. O precizare: muzica și dansul nu au nimic păgân. Sunt idei care au fost impuse de niște persoane pentru a anula o atitudine nativă care-l poate ajuta pe om să se simtă bine în momente grele ale vieții sale.

Cred că religia a eliminat dansul din societățile de albi pentru că se consideră că este un păcat să dansezi, că este o practica păgână. Remarcați cum s-a retras dansul din obiceiurile albilor. Peste tot în lume când se aude muzică se dansează automat. Numai albii ascultă muzica. Stai și asculți. Europenii îndeosebi stau prost la acest capitol și, mai ales, cei occidentali.

Când te enervezi sau ești bucuros observa reacţia corpului tău. Corpul tău vorbește, îți spune starea în care se află. Învaţă să descoperi acest instrument al sufletului care ieste copul tău. Nu mai codana copul tău la diferitele forme de expresii care nu îți plac. Călătorește în lumea muzici care dă naştere dansul pentru că este cea mai puternică modalitate de a comunica.

Un corp sănătos nu are cum să stea într-un loc!

Terapie prin dans?

 Terapie prin dans?

Da! Este simplu de înţeles. Uitați-vă la sportivii care se antrenează – ascultă muzică. Cum vine treaba asta? Muzica le dă o anumită stare, muzica te face să produci nişte hormoni și fiecare gen de muzică are efectele sale asupra corpului tău.
O muzică mai lentă: te liniștește.
O muzică mai ritmată: te agită.
Sunt și genuri muzicale care îți dă o stare de tristețe, te face să plângi, te obosește.
Toate astea se produc din cauza creierului care reacționează la fiecare gen de sunet. O greşeală pe care o face multă lume este că își ocupă timpul ascultând informații negative. Muzică deprimantă!

Puteți face un experiment simplu:

Luați telefonul și puneți-l să vă filmeze când vă uitați la ştirile TV și după aceea să puneți pe video clipuri. Uitați-vă la filmarea pe care ați făcut-o și observați reacția voastră. Mulți tineri nu se mai uită la emisiuni inutile în care li se transmite numai informații deprimante, ei preferă să se uite la videoclipuri sau să asculte muzică, și bine fac!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.