In Crowdfunding Romania

De unde credeți că statul Român are Bani? De la populație. Asta este esplicația cea mai simplă al Crowdfundingul.

 

Crowdfundingul este o tehnică de finanțare a proiectelor folosind resurse Umane în masă. Ideea de bază este să apelezi la cât mai multe persoane care pot avea un potențial fizic, intelectual și finanțator pentru a dezvolta un produs de orice natură.

Pentru a participa la o campanie de crowdfunding ne trebuie un proiect, pentru un interes individual sau pentru un interes de masă (comun). Astea sunt criteriile de bază.

De când se știe omul pe pământ din momentul când a început să se structureze să se organizeze în societatea umană ca să se dezvolte, a trebuit ca toată lumea sa participe într-un fel sau altul cu ce putea. Putea să vină cu o idee sau punea mana la muncă sau contribuia cu bani sau particip-ea cu alte resurse.

Pentru a realiza orice gen de proiect se face apel la cele alte persoane din comunitatea din care faci parte sau cele vecine pentru a primi susținerea necesară care să îți permită să realizezi proiectul în chestiune. Crowdfunding nu este le gat nu mai de bani. Prima importanță a crowdfunding-ului este cea de a participa la o activitate de dezvoltare de masă cu participarea celor l-alte persoane și bineînțeles toată lumea care participă trebuie să câștige ceva. Putea sa fie bani sau satisfacția de a realiza ceva util pentru un interes general. Cum a fi sa faci o stradă pentru o comuna sau într-un cartier care necesită un as fel de realizare.

Exemplu:

În vremurile antice, când se practica trocul. Care era resursele cele mai prețioase? Măna de lucru și cunoașterea pentru a gestiona aceste mâini care trebuiau sa producă. Și în zile le noastre se procedează tot la fel. Asta este Prima forma de investiție în masă, se practica pe vremuri și este de actualitate și astăzi. ( China în ziua de astăzi, este cea mai mare producătoare de orice gen de produs finisat datorită mâinii de lucru calificată și ieftină de la industrie grea la cea mică.) Mai multe mâini produce mai mult decât una singură.

Ca să ne lămurim foarte bine, noi începem să producem de foarte tineri. Începem să producem pentru familie, pentru satul de care aparținem, și pe vremuri erau șefi trib, șefi de stat etc… Cu răsplata incorectă a serviciile-lor prestate este un alt subiect. Comuniști ziceau ca romani sunt cei mai buni cei mai tari și în zile le noastre lucrăm pentru alți ca să trăim. Contribuția care o facem la statul român unde se duce? oricum nu avem locuri de muncă pentru că nu se bau autorizații. Crowdfunding ratat.

O forma de crowdfunding antic

Știți cum se vânea pe vremuri? În grupuri mari de oameni. Pentru a vâna lupi, urși, iepuri, porc mistreț cum se proceda? Când nu aveau acești oameni armele gen pușcă. Cum procedau?

Să făcea apel la persoanele care știau și puteau să meargă la vânat, adunau tot ce se putea ca arme care să poată să imobilizeze animalele care vânau și cu o bună strategie de mișcare se duceau la vânat. Acest mod de a proceda era valabil și pentru agricultură. tot la fel se proceda pentru a construi case etc…

Acestă strategie de a proceda în grup, le permitea să mergeau la vânat în siguranță. Punea la dispoziție grupului resursele umane și materiale cele mai performante și necesare în comun pentru a evita accidente inutile și porneau la drum. Sa nu credeți că era o mică joacă pe calculator. Își punea viața în pericol dar dacă nu mergeai ce te făceai fără papică? Ce să înțelegem? O societate Capitalistă funcționează cu grupuri de oameni și cea comunistă tot cu grupuri de oameni care prestează diferite servicii în diferite domenii. acest lucru ne demonstrează că suntem util.

Dacă firmele mari speculează pe eforturile noastre și ne discreditează, cred că este bine venit și este de în actualitate Crowdfunding-ul.

 

Am încercat să vă demonstrez ca Crowdfundingul a fost mereu și va exista mereu dacă ne susținem intre noi pentru a dezvolta diferite proiecte de masă sau individuale.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.